Fridag

Äntligen helg! Nu har jag enbart en dag kvar av praktiken, och jag vill knappt där ifrån. Jag har börjat trivas så himla bra nu, speciellt när man äntligen har kommit in ordentligt i alla rutiner. Ska göra ett försök att söka jobb där i sommar, är dock osäkert att jag får det eftersom jag inte fyllt 18 ännu..

Nåja, nog om praktiken. Sitter just nu i soffan och försöker skriva medan fyra killar sitter och försöker överrösta varandra om hockey prat. Fasen vad svårt det är att skriva när andra pratar haha..


Onsdag

Nu har jag bara imorgon, övermorgon och Tisdag kvar av praktiken! Fy bubblan vad skönt! Även fast jag gillar Sturegården väldigt mycket, och min handledare är kanon bra, så ska det ändå bli skönt att vara klar med ännu en praktik. Nu med alla korten i handen tror jag inte riktigt demens boende är min grej. Visst det är fruktansvärt roligt många gånger, men det är så himla tungt..

Jaja.. Idag har jag och Ida bakat massvis med kaffe fika till min avdelning, har fortfarande ont i magen efter att ha slickat rent skålarna haha. När jag slutade åkte jag och träna, och nu sitter jag här nästan två timmar senare och har fortfarande inte duschat. Usch då Sickan, vad äcklig du är.

Yeyeye. Slänger in lovad bild på kläderna, går och duschar och sen väntar på att hockey avslutningen ska ta slut någon gång. Vi har börja se en ny serie, Alcatraz! Och det är så himla bra, jag vill bara se mer och mer och mer och mer! Tips för er som har tråkigt, ladda ner den serien! :)


Take it all

Har som sagt varit ledig idag. Så jag och Mamma har varit i Luleå och shoppat. Och jag är sååå nöjd med det jag hittade! Fick dock ingen bra bild på någonting av det, min kamera blir tjurig när den börjar få lite ström.. Men den är på laddning nu så kan lägga in en bild senare. Yeyeye.

Tog även och gjorde om lite i min garderob, eller jag flyttade bort vinter kläderna till den ''tråkigare'' sidan. Så nu är det sommar fint där! Åh så jag vill ha sommar..


Regning start på veckan

Det regnar ute.. Regn, blöta droppar som är äckliga.. Vad besviken jag blev när jag upptäckte det tidigare idag. Man har nog blivit lite bortskämd av det fina vädret som har varit, brukar ju faktiskt inte vara så här varmt i Mars. Fast hur mycket jag än gnäller på regnet så kommer det inte sluta regna för det, tyvärr. Men det kändes ändå bittert att bli helt blöt när jag vandrade hemåt.. Så det så!

Fasen vad fort helgen gick. Vad har jag gjort då? Varit på den helt fantastiska Hair konserten, som jag fullkomligt älskade. Varit med på för fest innan dem drog till krogen och jag var tvungen att gå och sova. Börjat klockan 7 på dagen efter (då hade man ställt om den förbannade klockan också..). Och sen avslutat helgen med en bakis trött Erik som var segare än mig som klivit upp före fan.

Och nu är jag ledig både idag och imorgon. Fast som vanligt på Måndagar är det i-val så ska snart börja åka till skolan. Om jag kunde trolla skulle jag ge mig själv en matte hjärna..


Torsdag

Hej! Har fördrivit tiden med Big brother dem senaste timmarna. Lagomt tråkigt faktiskt, men har ingenting annat för mig så. Haft mattematik idag, suttit kvar på skolan ett tag med mina saknade klasskamrater, varit och träna och till sist gjort ingenting som sagt.

I helgen åker Eriks mor och far utomlands så då är vi själv hemma, synd nog jobbar jag den just den här helgen. Så imorgon jobbar jag kväll så förväntar mig att han står med maten redo när jag kommer! Fast det är nog lite att ta i, känner jag honom rätt kommer han sitta framför datorn med en tom godis påse och redan vara smäll mätt för att han inte har orkat vänta tills jag slutar.

Killar.. Nåja, ska snöra på skorna och börja vandra till honom nu. Hejdå!


Jag saknar er

Igår skulle Pappa ha fyllt 57 år, tänkte extra mycket på honom och hoppades på att dem serverar tårta där uppe. ♥ Och komiskt nog hade båda mina bröder namnsdag igår också, det är väl inget speciellt med det egentligen. Men just på Pappas födelsedag gör dagen lite extra fin så där.

Det spelar ingen roll hur länge sedan det var han dog, jag saknar honom ändå lika mycket. Och jag tänker på honom exakt varje dag. Det är som att tiden står stilla när det gäller personen som har gått bort. Tyvärr har jag (och många andra) nu fått två till personer som jag tänker på varje dag.. Det är inte meningen att dem ens ska vara på mina tankar för de anledningarna dem är där. Det är så sorgligt så det inte finns något slut. På Lördag ska jag på begravning återigen, men helt ärligt vet jag inte om jag orkar två begravningar inom loppet av tre månader. Det blir för mycket. Man ska inte ens behöva gå på begravningar, folk ska inte försvinna så här.. Så himla orättvist.

Åh vad jag saknar er. Lite konstigt egentligen att sitta och skriva ett inlägg på en blogg, som att ni har en dator där uppe. Men det är mer för att hedra er, för att hedra vilka fina människor ni är. ♥


Onsdag

Försöker lugna ner mig lite. Det är faktiskt få saker som får mig att gå igång och bli riktigt förbannad över, men just när det handlar om människor som blundar för verkligheten och skyller på annat det tål jag bara inte. Nåja.. Nu har halva min praktik tid gått och igår kom min lärare och hälsade på för att kolla läget. Min handledare gav mig bara beröm och sa att jag var mycket duktig, och visst fasen är det roligt att höra det! Då vet man att man gör rätt i alla fall. Skjuts för självförtroendet!

Kom hem för ett tag sen och ska nu gå och göra lax och pasta (hör och häpna, jag skippar nudlarna). Och sedan måste jag duscha, mitt hår är så äckligt just nu.. Snipp, snapp, slut. Hejdå :)


Jag blir mörkrädd

De senaste dagarna har jag bokstavligen kokat över på grund av en grej. Jag förmodar att ingen har lyckats missa youtube videon Kony 2012 som cirkulerar runt på internet. Och för någon dag sedan satt jag och kollade på videos som är relaterade till den. I den ena videon var det att Kony inte alls är ond, i den andra att han inte existerar och i den tredje att killen som gjorde filmen enbart är ute efter pengar. Börjar då fundera HUR man kan sitta och säga och kommentera vare sig det handlar om att han vill ha pengar eller ej, om Kony är ond eller god. Missar människorna hela poängen med videon?

Visst killen som gjorde den kanske visst är ute efter pengar, det säger jag inte emot. Inte heller allt som sägs om den där Kony. Men det som gör mig förbannad är att man inte reagerar mer på att filmen faktiskt handlar om BARNSOLDATER. Barn som blir tagna från sina familjer eller får sina föräldrar skjuta och blir kidnappade, som får stå och skjuta sin egen familj eller vänner, blir nerdrogade för att inte känna sympati, våldtagna, misshandlade, får stå med vapen i handen, gå och lägga ut minor på fälten, stå framme i krigen för att en vuxen människa skjuter såklart inte ett litet barn. Hur kan man sitta och diskutera om allt annat runt om än dessa stackars barn? Jag förstår inte, och jag blir så förbannat mörk rädd för den här världen. Vare sig Kony styr över det här eller inte, finns det fortfarande barnsoldater. Och så är det bara. Tyvärr gör inte jag heller någon skillnad av att sitta och skriva det här, men det kanske får vissa att läsa på lite mer och få mer kunskap om hur fruktansvärt det är.

Och medan jag ändå är uppe i varv kan jag hoppa från det ena till det andra. Ibland önskade jag att jag hade en tegelsten i väskan, så man kan ta upp den och kasta den i huvudet på idioter (ursäkta) som har mage att uttrycka sig med tillexempel ''Men hur svårt kan det vara att ta hand om en gamling? Skulle vem som helst klara av''. Det är inte lätt för en sekund att ta hand om gamla, och speciellt inte dem som är dementa. Snart har jag gått två års ''utbildning'' om det här, och jag är långt ifrån full lärd. Vem som helst kan inte komma in och jobba, för det krävs faktiskt mycket mer kunskap än vad man kan tro. Sedan det här med att dem som sitter vid en dator (tillexempel) får dubbelt så hög lön än vården är bara sinnes sjukt. I vården vårdar man massvis med LIV varje dag.

Ja nu är jag klar. Långt och tråkigt inlägg, men jag var tvungen. Bra, tack, hej.

-

Hejsan! Igår var vi och såg Luleå hockey matchen, efter den väldigt tråkiga förlusten åkte jag och Erik till mig för att fika lite gott och gratta Albin en extra gång! Idag har jag varit ledig och varit på hel konstigt humör. Varit och tränat och sedan bara suttit och stirra rakt in i väggen, typ.

Ska gå och duscha, hänga tvätten och sedan gå till Erik. Hejdå!

Call me baby

Blev inget Luleå idag, vaknade upp med feber så vi sket i det. Jag hoppas och ber att det bara är tillfälligt, jag vill inte missa dagar av praktiken som jag sedan måste ta igen.. Dessutom har Linn fyllt år tidigare i veckan och ikväll ska vi fira henne. Men jag tänker inte riskera att bli värre så jag åker dit ett tag bara. Känner att jag typ vill skjuta ihjäl febern just nu.. Min vanliga födelsedags firande tur.

Nåja inte så mycket att göra åt saken. Ska gå och borsta gaddarna nu, Sanna och Helena kommer och hämtar upp mig snart. Sanna har äntligen efter mycket slit klarat körkortet! Det är hon värd hihi :)


Bättre än bra, bättre än bäst


Number one

Idag har jag varit ledig från praktiken. Haft i-val, varit och tränat, hängt på opalen och kikat lite på stan med Helena. Ska nu gå och duscha, packa lite kläder och sedan gå till Erik när han är hemma från träningen som vanligt. Imorgon är jag ledig igen så jag och Mamma funderar på att åka till Luleå. Skulle faktiskt behöva mer byxor.. Nästan så att det är kris! Men bara nästan.

Annars så fyller min lilla kusin 11 hela år idag, stort grattis till lill killen! Och annars nr.2 är jag jätte glad, Erik är på sin sista hockey träning för säsongen! Det är helt otroligt, jag överlevde ytterligare en vinter! Haha. Ska bli skönt att dem nu har massa tid till att göra annat än träna :)


En ny godbit


Måndag

Godmorgon! Vaknade halv 12 idag, så skönt att vara ledig på en Måndag! Sitter och äter lunch och ska snart börja dra mig mot stepin. Har ingen bra ursäkt till att inte träna idag, så lika bra att fara. Efter det ska jag till skolan för att ha en lektion, så himla nödvändigt..

Kult inlägg, hejdå!


Memories

Har suttit och kollat tillbaka i bloggen. Det är den största fördelen med att ha en blogg, att man kan kolla tillbaka flera år i sitt liv och se vad man gjorde då. Fick lite ont i magen den här gången. Att bara läsa några enstaka meningar kan väcka så himla många minnen och känslor. Jag kan känna exakt samma känsla som jag kände för tre år sedan, genom att bara läsa ett inlägg.

Och att väcka gamla känslor/minnen kan vara lite omtumlande ändå. Men vad gör det om hundra år.. Ska ta och packa väskan, torka håret och börja gå till Erik. Det går massa bra filmer på tvn ikväll, försöker bestämma mig vilken av dem man ska se.. Men som sagt, vad gör det om hundra år.


Sundag

Chacha bloggen! Hade en trevlig kväll igår bestående av hockey, Max häng, sprakande musik och en hyper William. Kom hem vid halv elva och slog då på en film med Erik. Idag vid lunch åkte han iväg på ännu en match. Traskade då hem i det kanon fina vädret! Har sen dess städat lite och sett på tv.

Ska på ett tag börja gå mot solariumet med Fiffi! Hejdååååå :)


Lörday

Min sommar längtan blev bara större igår. Jag och William satt och pratade om sommaren och planerade lite. Det här med att körkorten börjar närma sig för många kommer göra sommaren ännu roligare! Vi ska spendera massa tid i stugor, vi ska åka ner till södra Sverige, vara på små ''b-festivaler'' och såklart utomlands resan som förhoppningsvis kommer toppa slutet av sommaren!

Men.. Jag är fortfarande en person som tar en dag i taget, blir bara tokig av att längta för mycket efter någonting. Man hinner gott och väl njuta i sommar så :) Nu ska jag ta och byta om och kleta på mig lite smink och sen börja gå till William. Sedan styr vi vidare mot Piteå för att kika hockey!


Sunny

Fredag, Fredag underbara Fredag. Har precis duschat och ska snart börja gå till Erik. Fast blir inte så mycket Fredags mys.. Dom ska lana. Ogge är i stan så det var tydligen jätte viktigt att lana just ikväll. Tur det faktiskt finns en kille som inte är totalt nörd, William. Då har jag någon att prata med medans dom andra sitter och skriker i alla fall!

Annars då? Längtar extra mycket till sommaren, speciellt att sola och bada!


No regrets just love

Hejsan! Praktiken har börjat, känns helt okej ändå. Jag har bra schema och min handledare är jätte trevlig, men jag vet inte riktigt. Jag trivs som inte helt på stället, vet inte om det är just själva stället eller om det är för att demens boende är mycket tyngre. Men imorgon jobbar jag 7-12, när jag slutar har redan första veckan gått. Bara fyra veckor kvar då.. Åh, jag vill tillbaka till Å-center!

Nåjaaa. Ska gå och duscha nu och sen börja gå till Erik. Hejdå!


Så typiskt

Det här är så frustrerande.. Rihanna är som bekant en av mina större ''idoler''. Jag älskar hennes musik och stil och allt som hör till. Och jag har en kort liten vän som ett bra tag velat få med mig på P&L, men jag skulle inte klara av en vecka i ett tält eftersom jag tål inte smuts och oreda. Har då sagt att ända anledningen om jag skulle med på den festivalen var att Rihanna skulle dit, det sa jag då för att jag var helt säker på att hon aldrig skulle komma dit, enkelt alltså skulle jag aldrig fara dit.

Såklart SKA hon dit nu.. Ända människan jag vill se live haha. Hade det inte varit för att vi ska åka till Turiket hade jag faktiskt lätt bokat en biljett till P&L.. Hoppas hon insjuknar innan konserten..

Måndag

Hej! Den här dagen har bara rusat iväg. I och för sig har jag sovit lite för länge och kollat på tv lite för länge, så var ju inte så många timmar kvar men. Vaknade runt tio tiden, slog igång tvn (äntligen har vi tv i sovrummet igen, tacka vet jag min smarta hjärna) och såg att det var Förhäxad! Första avsnittet dessutom, så tror jag ska börja se om säsongerna igen. Jag älskar den serien!

Vandrade sedan hem, åt, åkte till skolan och hade Matte. Gick på stan och kom hem med godis, trosor och torr schampo! Var tvungen att plocka tummen ur rumpan och köpa det. Nu när praktiken börjar behöver man inte alls vara så glamorös, mjukisar och uppsatt hår med andra ord. Så då passar jag på att avvänja mitt hår, perfekt tillfälle. Ska ändå bli liiiiiite skönt med praktik, trots allt!


Söndag

Snipp snapp slut så var även detta lov slut. Gick alldeles för snabbt, som vanligt.. Fast jag börjar inte min praktik fören på Tisdag efter lunch, så två extra sovmorgonar tackar jag för men det ska bli lite tråkigt med praktik. Visst nog fungerar det och så, men fem veckor är himla segt alltså. Nåja, när det är klart har vi i alla fall lov igen! Någonting att se framemot gör att tiden går lite snabbare :)

Igår var vi och firade Johan som har fyllt 18 tidigare i veckan. Kvällen blev inte riktigt som planerat, men jag hade roligt i alla fall! Och jag märker nu att min skriv förmåga bara blir sämre och sämre, har försökt skriva det här inlägget en timme nu. Nu ger jag upp, hejdå.

RSS 2.0